Stay Connected & Follow us

  /  Glamping   /  En glamping vintersaga

En glamping vintersaga

När det gäller glamping kan varken decembersnön eller kylan i luften hindrar oss från att skapa lite julmagi!

Med en vacker julkrans och en nyhuggen julgran har vi skapat vi en riktigt julig känsla vid ingången av vårt canvastält. Vi satt runt den varma mysiga elektriska brasan med en glöggkopp i ena handen och pepparkakor i den andra med de där nostalgiska julklassikerna i öronen.

Medan snön sakta föll från himlen virade vi in oss i varma, mjuka filtar i fleece och gick och la oss för natten.

“God jul till er alla, och sov gott!”

Varma hälsningar,

Daniel & Jeandre / Nordic Stretch Tents

 

Att vistas utomhus när termometern kryper neråt noll kan tyckas utmanande, men med vinterglamping blir det en lyxig och minnesvärd upplevelse. Njut av det gnistrande landskapet samtidigt som du kopplar av i en varm och ombonad glampingmiljö. Vintern i Sverige är en magisk tid då naturen förvandlas till ett gnistrande vinterlandskap. Om du vill uppleva detta över en natt eller flera så måste du inte offra komforten. Det kanske låter kallt men en värmande kamin är nära till hands.

 

 

Vinterglamping: En upplevelse

Glamping har blivit ett populärt sätt att uppleva naturen utan att ge upp bekvämlighet. På vintern når denna trend en ny nivå när du kan omfamna kylan och njuta av den sprakande snön, samtidigt som du bor i en bekväm och värmande oas.

Sverige erbjuder en mängd olika destinationer som är perfekta för vinterglamping. Från de snötäckta skogarna i Norrland till fjällens majestätiska skönhet finns det en plats för alla. Utforska vinterskogens tystnad eller ta in den friska luften vid en frusen sjö – möjligheterna är oändliga.

Aktiviteter för vinterentusiaster

Vinterglamping är inte bara om att koppla av i en varm säng – det är också en möjlighet att utforska det snötäckta landskapet. Ge dig ut på snöskovandring, åk på en magisk slädtur dragen av ivriga hundar eller testa på isfiske. För de äventyrslystna finns också möjligheten till snöskoteräventyr eller varför inte pröva på isklättring? Allt beror förstås var i Sverige du befinner dig, men isfiske är generellt en aktivitet som går att göra var som. Researcha vad som finns dit du tar dig för att glampa helt enkelt!

Praktiska tips för vinterglamping

Innan du ger dig ut på ditt glamping vinteräventyr, se till att vara väl förberedd. Klä dig i lager-på-lager för att hålla värmen, och glöm inte bort vantar, mössa och en varm sovsäck. Ta också med dig termosar för varma drycker att hålla dig varm under dina utflykter.

Slutsats: En vinterresa utöver det vanliga

Glamping på vintern i Sverige är mer än en resa – det är en upplevelse utöver det vanliga. Att kombinera lyx, natur och vinterskönhet skapar minnen för livet. Så, släpp taget om vintermörkret och omfamna i stället kylan med stil och komfort genom en oförglömlig vinterglampingupplevelse! Vinteräventyret väntar på dig och den börjar här.