Stay Connected & Follow us

  /  Uncategorized   /  Laga din segelduk
Installation av en segelduk

Laga din segelduk

Hur lagar man en segelduk?

Att laga en segelduk är något vi på Nordic Stretch Tents rekommenderar att göra i första hand, istället för att slänga ett möjligtvis fullt fungerande tält. Inte bara kommer moder jord tacka för det, men även er plånbok.

Vad som behöver kontrolleras:
Om du ska laga en segelduk är det först och främst viktigt att kontrollera varför skadan på duken har uppstått. Är det på grund av exempelvis UV-skadat material, det vill säga sprickor i större delen av tältet eller väldigt torrt material, kan tältet tyvärr vara bortom räddning. Men handlar det det om mindre skador går det absolut att fixa. Kontrollera även att fästena sitter som de ska på tältet och runtom.

Vad behövs för att laga en segelduk?

För att kunna reparera er segelduk behöver ni textil-lim samt ett repair-kit med lappar som kan fästas tillbaka på duken. Detta går att göra utan att kompromissa tältens vattentäthet, men kan vara knepigt beroende på storleken av skadan. Därför rekommenderar vi alltid att ta professionell hjälp till att göra detta. Vi erbjuder Repair-kits på köpet för de kunder som köper tält av oss.

Fyra steg för att laga en segelduk

  • Det första steget är att nedmontera tältet och lägga det på en stor, solid yta.
  • Se även till att tvätta rent duken.
  • Efter det börjar ni sy fast lapparna med stark nål och tråd.
  • När lappen är på plats och säkert fastsydd, lägger ni på starkt textil-lim för att säkerställa att det håller sig på plats och att vatten inte läcker in.

Återuppsättning och kontroll av segelduk

När duken är reparerad är det dags att montera upp det igen och kontrollera så att tältet förblir intakt även vid uppsättning. Även detta rekommenderar vi professionell hjälp till att göra.

Bästa sättet att ge er segelduk ett långt liv
Slutligen vill vi ge våra bästa tips för att säkerställa ett långt liv för era segeldukar. Som tidigare nämnt rekommenderar vi varmt att ta hjälp av våra rig specialister för att säkerställa att segelduken sätts upp på ett så optimalt och effektivt sätt som möjligt. Vi erbjuder kurser för dem som gärna vill utbilda sig inom uppsättning och omhändertagande av dukarna. För säsongs dukar är det alltid bra att nedmontera efter säsongen, då förändrade vädertillstånd kan påverka tälten, speciellt under vintertid. En kontinuerlig städning av tältet är nödvändig, inte bara för att det ser otroligt mycket snyggare ut, men också för att förebygga skador.

Voilá, där har ni en segelduk som räcker er länge!

Det finns experthjälp ett telefonsamtal iväg om det känns osäkert att själva kontrollera och laga duken. Ring oss på 0739228885 eller maila oss på info@nordicstrechtents.com!

Är din segelduk bortom räddning? Här hittar du vårt utbud av segeldukar!
Lycka till!