Stay Connected & Follow us

Image Alt

Segelduk

Segelduk

Vi erbjuder både uthyrning av segelduk och köp av en attraktiv segelduk.

Segelduk – maximera din fritid

Våra segeldukar är ett snyggt tillbehör och förlängning till din uteplats och ger ett stilfullt väderskydd. Segeldukarna håller borta oönskat solljus och skapar en snygg och bekväm yta som maximerar eran fritid. De är väldigt flexibla och kan även riggas över t.ex pooler och grillplatser. Dessa vattentäta segel skyddar balkonger och uteplatser mot vind och regn och kan vara monterade på det sätt som bäst passar ditt hems positionering mot sol, regn och blåst.

Våra standardstorlekar på segeldukar mäter 4,5 x 4,5 m och 4,5 x 6 m och finns att hyra. Du kan också köpa en skräddarsydd segelduk som är uppmätt och anpassad till er uteplats.

Vi har stort utbud av segeldukar

Våra segeldukar kan också användas kommersiellt och erbjuder utmärkta möjligheter för t.ex restauranger, skolor, carports och mycket mer.

På grund av hållbarheten hos våra segeldukar kan de vara riggade som halvfasta strukturer som kan sitta uppe året om eller bara uppsatta under varje säsong. Vårt segeldukstyg är antibakteriellt och teflonbehandlat med UV-stabiliseringar för ökad livslängd. Detta förhindrar smuts och vatten, hämmar tillväxten av mögel och minskar bleknad och solskador.

 

Segelduk som utmärkt väderskydd

Våra segeldukar går smidigt att rigga upp och ned och erbjuder därför ett utmärkt väderskydd för evenemang och festivaler. Några exempel skulle vara reklam montrar samt expo och marknadsstånd. Våra segeldukar går även att printa och kan därmed också utnyttjas för varumärkesexponering. De finns i en rad olika färger, inklusive en genomskinlig vit, vanlig vit, chino (beige), platinum, taupe, röd, blå, orange, gul, rosa och svart.

 

Hållbar & flexibel segelduk

Våra ihärdiga, flexibla och vattentäta stretch tent segeldukar skapar det ultimata skyddet för en mängd olika platser och utrymmen. Har ni ett specifikt område som ni skulle vilja täcka? Vårt professionella team kommer mäta upp och konstruera en skräddarsydd lösning för just er. Från terrasser till uteserveringar såväl som innergårdar och entreér kommer våra segeldukar enkelt anpassa sig till omkringliggande område samtidigt som det kommer att sticka ut på bästa sätt.

 

Färg & Storlek

De finns att beställa i en rad olika färger och storlekar, exempelvis Beige, svart, platinum, vitt och grått. Våra 3×3 M segeldukar är de minsta tälten vi kan erbjuda för uthyrning. Våra större varianter är 6x6M, däremot kan vi rigga större storlekar som exempelvis 9×9 om ingen centrum påle eller ‘’king’’ påle används. 

Som du ser finns det många färger att välja mellan när det kommer till segelduks tält. De färgerna som används mest är de neutrala färgerna, dvs Vitt, Taupe, Chino och Svart. Men de färgerna som passar de mer våghalsiga är det Gula, Orangea, Röda, Rosa och midnattsblåa dukarna.

 

Segeldukarnas material

Det bästa med segeldukar är att det kommer i alla slags former, färger och storlekar. Detta gör det möjligt att kunna skräddarsy tältet just efter era önskemål. Med hjälp av väggar och stolpar kan man skapa diverse designer och skapa plats för just det tillfälle ni söker att skapa. För att göra det enkelt har vi skapat olika kategorier för att ni så enkelt som möjligt kunna välja just det tältet som passar er bäst.

Vad gäller material är det densamma för samtliga tält. Detta är för att materialet är optimerat för att passa alla vädertyper såsom exempelvis sol, regn samt blåst. Följande är det som materialet är anpassat för:

  1. Brandsäkert material.
  2. 100% vattentätt material.
  3. Antimikrobiell och teflon-behandlat material med UV-stabilisering.

 

Segelduk för alla sorters event

Tidigare har våra segeldukar använts för alla typer av olika events. De har speciellt varit populära inom marknadsföring av varumärkesupplevelser. De semi-permanenta strukturerna har det perfekta skyddet för sol och regn, men kommer inte att ta fokus från det huvudsakliga aktivitetsområdet. De funkar väldigt väl för alla slags utomhusaktiviteter. De kan exempelvis användas på festivalområden, där det behövs skugga och regnskydd över vilozoner. Planerar ni en ceremoni utomhus? Våra segeldukar kommer perfekt rama in brudparet medan de avger sina löften.

Våra segeldukar är med sina släta linjer och strömmande former väldigt charmiga och attraktiva såväl som att de är funktionella och effektiva för alla tillfällen.

 

Segeldukar för evenemang

Segeldukar används för evenemang såväl som privat. På grund av dess hållbara material kan det användas i korta såväl som långa perioder och passar alla typ av väderslag. Följande punkter visar på den stora variationen av evenemang som våra segeldukar passar utmärkt till:

Bröllop

För att omfamna bröllopsparet i deras löften, och för att säkerställa ett torrt altare, passar segelduken perfekt för att monteras över paret såväl som gästerna, i fall av utomhusbröllop.

Företagskunder och privatkunder

För våra säsong restauranger med uteserveringar, passar segel dukarna perfekt för att skydda mat- och dryckesgästerna från sol och vind. Detta inkluderar alla våra utomhusevenemang, såsom exempelvis:

  • Utomhuspooler
  • Festivaler
  • Expos
  • Varumärkes-upplevelser och marknadsföring 
  • Skolgårdar

 

Vanliga frågor om segeldukar

Vad är en segelduk?

En segelduk är ett multifunktionellt tak gjort på segelliknande material. Man fäster taket med hjälp av väggar eller stolpar och det kommer i diverse olika former och storlekar. Eftersom att det skyddar mot exempelvis sol och regn är det perfekt för alla typer av utomhus-evenemang, såsom festivaler och uteserveringar.

Hur fäster man en segelduk?

Man fäster segelduken i vägg med hjälp av exempelvis en aluminiumlist eller med hjälp av enskilda fästen. Alternativt med tillhörande eller fristående stolpar.

Vad kostar en segelduk?

Kostnaden beror på storlek, form, vilket typ av material och kvalité på segelduken.